danas u županiji

Azra savjetuje kako općine mogu iskoristiti novac iz EU fondova

Objavljeno: 24.10.2017. 10:17

Zadnja izmjena: 24.10.2017. 11:47

Danas se u Županijskoj palači održava treći info dan o europskim strukturnim i investicijskim fondovima kao dio projekta 'Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova' čime se želi potaknuti regionalni razvoj, a vrijednost projekta kojeg provodi 'Azra' je preko 1,4 milijuna kuna.

Projekt vrijedan preko 1,4 milijuna kuna pokrenut je s ciljem osiguravanja savjetodavne i financijske pomoći za regionalni razvoj od čega se iz EU fondova izdvaja preko 1,2 milijuna kuna. Projekt traje od 1. listopada 2016. godine pa sve do 31. prosinca iduće godne.

- U ovih godinu dana pripremljeno je 15 projekata, a ukupna prolaznost projekata je 71% što potvrđuje da su projekti kvalitetno pripremljeni dok neki nisu prošli zbog pomanjkanja financijskih sredstava iz EU fondova, a na neke kriterije kao što je razvijenost i vrsta ulaganja nismo mogli utjecati. U protekla tri mjeseca potpisano je puno projekata što je rezultat dobre suradnje sa Županijom i dobre pripreme. Projekti se provode na području zdravstva, školstva i energetske obnove, a pozivam sve jedinice lokalne samouprave da se uključe u projekte kako bi se što bolje iskoristila sredstva iz EU fondova - rekao je direktor 'Azre' Krunoslav Lukačić.

Komentari