verica vitković

eTV - Veliki intervju: Zatekla sam samu destrukciju, ovo je istina o torbicama, plaći i projektima

"Svojim radom doprinosim i rezultati su vidljivi. Kad se nešto radi i kad imate rezultata, svaki poslodavac će vas normalno platiti u skladu sa zakonskom regulativom", rekla je između ostalog načelnica Općine Trnovec Bartolovečki...
Objavljeno: 04.04.2022. 12:36

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 13:43

Prošlog su se tjedna Vijećnici SDP-a i HSS-a u Općini Trnovec Bartolovečki obratili priopćenjem za medije u kojem su, između ostalog, naveli kako je načelnica Verica Vitković na račun Općine kupila nekoliko osobnih torbi.

Na tu se prozivku u današnjem eTV Studiju načelnica ponovno osvrnula ponovivši kako je riječ o novogodišnjim poklonima za općinske vijećnike, zaposlenike i poslovne partnere, odnosno o 42 poslovne torbice u vrijednosti od ukupno 24.000 kuna. Također, osvrnula se i na prozivke istih vijećnika da 'će Općinu mjesečno stajati čak 24.000 kuna bruto" zbog svoje maksimalne plaće.

- S obzirom na ono što se sve radi, s obzirom da dajemo sve od sebe, na red veličine općine, na prihod, na broj stanovnika, na projekte koji su u realizaciji, ovo je samo jedan mali dio, to je zakonska i nekakva propisana osnovica za načelnika te veličine. S obzirom da jedinstveni upravni odjel, kako god mali bio, moram reći da su i njima usklađene plaće, da je to jedna sasvim pristojna, normalna plaća. Ne govorim niti da je prevelika niti da je premala. Svojim radom doprinosim i rezultati su vidljivi. Kad se nešto radi i kad imate rezultata, svaki poslodavac će vas normalno platiti u skladu sa zakonskom regulativom.

'Svoj sud će dati mještani općine'

Na njezin se odgovor nadovezao i županijski vijećnik Tin Jurak iz redova HDZ-a koji dolazi upravo iz općine Trnovec Bartolovečki, a čija se stranka odluci o plaći načelnice nije usprotivila.

- Načelnica je na početku mandata, ona je općinskim vijećnicima predložila povećanje koeficijenta za obraču plaće općinske načelnice, a Općinsko vijeće je taj prijedlog usvojilo. Ako netko ne radi, i minimalna plaća je prevelika. Ako netko radi, nijedna plaća nije prevelika. Svoj sud će u svemu tome dati mještani općine Trnovec Bartolovečki već za tri godine na temelju ostvarenih ili neostvarenih rezultata naše načelnice, na temelju realiziranih ili nerealiziranih projekata, a ponavljam, svi koeficijenti oko kojih se vodila rasprava su propisani.

'U početku sam radila sama s pročelnikom'

Što se tiče nestabilne situacije u Općini, načelnica Vitković kaže kako je u početku svog mandata naišla na "samu destrukciju", dodajući kako su stvari sada "posložene te da imaju punu podršku HDZ-a".

- U jedinstvenom upravnom odjelu radila sam 3,5 mjeseca sama s privremenim pročelnikom. Moram vam reći da je to u redu veličine naše Općine bilo gotovo i nemoguće. Zahtjevi su pljuštali sa svih strana, svi žele da se nešto radi, ali nismo imali ni komunalnog redara, pravnik je bio na bolovanju, nismo imali računovođu. Nemate nikoga na prijemnom, na urudžbenom za rad sa strankama. To je bilo vrlo nezgodno za raditi jer u planu za prošlu godinu mi nismo imali mogućnost zapošljavanja niti planirana sredstva.

'Nakon 17 godina uređujemo Ulicu Vladimira Nazora'

Kako kaže, unatoč tek nedavno izglasanom proračunu za tekuću godinu, Općina Trnovec Bartolovečki trenutno radi na više projekata poput uvođenja optičke mreže, uređenje prometnica, a načelnica je istaknula nakalizaciju Ulice Vladimira Nazora. 

- To je jedina prometnica koju naši mještani te ulice čekaju 17 godina. To je dogovoreno sada s Hrvatskim vodama i Varkomom da se ove godine ide i u kanalizaciju te prometnice. 

'Zalažemo se za novi vrtić i kulturni centar'

Na aktualne i planirane projekte na podrulju općine se osvrnuo i Tin Jurak dodavši kako je "HDZ konstruktivan akter u općinskom vijeću Trnovca Bartolovečkog".

- Klub vijećnika HDZ-a je predložio inicijative za poboljšanje proračuna, naglasak stavljamo na inicijaivu za izradu projektne dokumentacije za izgradnju projekta aglomeracije u Štefancu, Šemovcu i Zamlaki, čime šaljemo jasnu poruku razvomjernog razvoja svih naselja Općine. Tu je i rekonstrukcija Ulice Ivana Cankara u Trnovcu, a osobno sam na perthodnoj sjednici Županijske skupštine inicirao pitanje o rekonstrukciji niskonaponske mreže uz državnu cestu D2 u Zamlaki, čija će rekonstrukcija uskoro početi. Zalagat ćemo se i za izgradnju novog dječjeg vrtića u Trnovcu, ali i za izgradnju kulturnog centra koji će biti središte svih društveno kulturnih zbivanja općine Trnovec Bartolovečki. 

Cijelu emisiju u kojoj su gostovali načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković i županijski vijećnik iz Trnovca Bartolovečkog Tin Jurak pogledajte ovdje: 

 

Komentari