integracija sadržaja

Kako povezati turističke sadržaje Varaždinske županije? Evo što kažu načelnici

Iako gradovi i općine naše županije osnuju svoju turističku zajednicu ili se udružuju u zajedničke turističke zajednice, načelnici Općine Sračinec i Općine Vidovec se slažu kako bi Varaždinska županija trebala imati veću ulogu u turizmu...
Objavljeno: 12.03.2022. 08:22

Zadnja izmjena: 12.03.2022. 08:22

Gradovi i općine širom Varaždinske županije osnivaju svoje turističke zajednice ili se povezuju kako bi više njih osnovalo jednu zajedničku, a nedavno smo pisali i o tome kako bi i Brza cesta, koja bi se protezala trasom Varaždin-Ivanec-Lepoglava i time obuhvaćala više različitih turističkih destinacija, trebala obuhvatiti i Trakošćan.

Na tu su se temu u našem eTV Studiju osvrnuli načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, koji velik turistički potencijal vidi i u 56 kilometara dugom toku rijeke Plitvice uz kojeg bi se mogla napraviti biciklistička staza.

- Ali, ne samo da se onda voze bicikli kroz ta naselja nego onda to i povezati s turističkim sadržajima recimo primjerice kroz općinu Vidovec da, kada dođu biciklisti, imaju neko odmorište, mogu posjetiti uljaru, OPG Cafuk da vide proces proizvodnje varaždinskog zelja, imamo dva dvorca, imamo vinogradarsko područje kao i ostale lokalitete koji su vrlo interesantni za turiste. Ne samo da on prođe tom biciklističkom stazom, nego da se osmisli jedan dobar program.

'Za rafting Dravom možda treba dozvola od Slovenije'

Što se tiče područja općine Sračinec, Novoselec smatra kako bi trebalo iskoristiti potencijale rijeke Drave za sadržaje poput raftinga.

- Mi znamo da možemo tu imati sadržaj poput raftinga, ali opet moram reći, kada idete rijekom Dravom od Cestice, jednim dijelom prolazite i državnu granicu sa Slovenijom pa možda morate tražiti dozvolu da možete nastaviti do Varaždina. Tu rutu već puno koriste mnogi žitelji Varaždinske županije i ona bi se isto tako mogla aktivno uključiti.

'Županija ipak treba imati glavnu ulogu'

Iako gradovi i općine naše županije osnuju svoju turističku zajednicu ili se udružuju u zajedničke turističke zajednice, oba načelnika se slažu kako bi Varaždinska županija trebala imati veću ulogu u turizmu.

- Postoje te turističke zajednice grada Varaždina, Ludbrega, Novog Marofa, a čak i Općina Gornji Kneginec ima svoju, ali mislim da osim Varaždina koji je veliki grad i koji ima niz svojih sadržaja, Turistička zajednica Varaždinske županije mora to sve koordinirati. Mislim da tu Županija mora puno više novaca uložiti, da se mora ekipirati taj turistički ured Turističke zajednice Varaždinske županije da bi mogao koordinirati - zaključio je Hranić. 

 

Komentari