sudski sporovi

Nova vlast kazneno će goniti staru. Ovo su reakcije i slučaj o kojem je riječ

Objavljeno: 31.01.2022. 13:38

Zadnja izmjena: 31.01.2022. 15:01

Vijećnika Lovru Lukavečkog iz redova SDP-a zanimalo je u kojoj su fazi sudski procesi koje Grad Varaždin vodi protiv Ivana Čehoka te očekuju li da će Grad uspjeti naplatiti određena potraživanja iz tih procesa.

Gradonačelnik Bosilj je odgovorio kako se vode ukupno tri sudska spora protiv bivšeg gradonačelnika Čehoka, od kojih je najveći slučaj iz 2006. godine u kojem je DORH teretio Čehoka i bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka da su Varaždin oštetili za više od šest milijuna kuna prilikom ilegalne zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

- Grad Varaždin vodi tri sudska spora, a ponovno je krenuo onaj uskočki. Ne želim previše kopati po prošlosti, no ovdje ćemo morati dići kaznene prijave s obzirom da su bivši gradonačelnik i njegov zamjenik bez suglasnosti Gradskog vijeća povukli imovinsko-pravni zahtjev Grada u iznosu većem od 6 milijuna kuna. Mi smo dali zahtjev da se to ponovno obnovi, ali po Zakonu jednom povučeni imovinsko-pravni zahtjev se ne može obnoviti. Grad može subvencijom ili kapitalnom donacijom vratiti Parkovima i opet smo na istome, ali Grad je potencijalno oštećen za 6 milijuna kuna zbog toga - rekao je Bosilj.

Ivan Čehok nije se osvrnuo na ovu temu ni jednom jedinom riječju, a Zlatan Avar tek je kratko rekao:

- Samo me dajte kazneno prijavite.

Komentari