županijska cesta Bisag – Sudovec. 

Na području Općine Breznica asfaltirana prometnica duga 1,1 kilometar u vrijednosti 490.000 kuna

Objavljeno: 03.08.2018. 16:27

Zadnja izmjena: 03.08.2018. 21:35

Prema obećanju župana Varaždinske županije Radimira Čačića, u Bisagu u Općini Breznica danas je svečano obilježen završetak radova na dionici županijske ceste Bisag – Sudovec. 

Župan Čačić održao je obećanje, te je Županijska uprava za ceste asfaltirala prometnicu dugu 1,1 kilometar. Ukupna vrijednost investicije je 490.000 kuna, a u cijelosti ju je financirala Županijska uprava za ceste.

- Ove godine je Varaždinska županija na području Općine Breznica uložila gotovo milijun kuna. Naime, sa 100.000 kuna je financirala i uređenje pristupnog puta i parkirališta uz Dom zdravlja Breznica, što je ukupno gotovo 30 % proračuna Općine Breznica. To ulaganje je provedeno s Općinom Breznica i susjednim općinama Visoko i Breznički Hum. U sklopu EU projekta Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji, koji se financira EU sredstvima, ordinacije opće medicine u Breznici će krajem ove ili početkom sljedeće godine dobiti medicinsku opremu vrijednu 450.000 kuna – rekao je župan Čačić.

Županijska uprava za ceste samo je u prvih osam mjeseci ove godine u Općinu Breznica investirala 855.000 kuna, dok je u prošloj godini taj iznos bio gotovo upola manji.

- Kao što smo i najavili, promijenili smo način rada ŽUC-u, te stojimo na raspolaganju svim stanovnicima Županije. Određujemo prioritete i ulažemo u ceste ovisno o financijskim mogućnostima, te se nadam da će svi biti zadovoljni - naveo je Nenad Koščak, predsjednik Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste i županijski vijećnik.


 

Komentari