nedostajao jedan glas

PAT SITUACIJA U Brezničkom Humu zbog duga 'palo' izvješće o izvršenju proračuna- evo što kažu HDZ i načelnik

Objavljeno: 06.09.2017. 16:58

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 16:59

Foto: Arhiva

Na prekjučerašnjoj 3. sjednici Općinskog vijeća Brezničkog Huma izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna zapeo je na 5:5 - između ostalog i zbog nedolaska jednog HNS-ovog vijeća na sjednicu.

HDZ je odbio prihvatiti izvještaj zbog duga lokalnom obrtu za komunalne usluge od 140 tisuća kuna. 

- Prema predstavljenom izvršenju proračuna utvrđena su znatna odstupanja od plana proračuna za 2016. godinu, kako na prihodovnoj tako i na rashodovnoj strani. Prihodi Općine pali su u pojedinim segmentima u odnosu na prošle godine, posebno u dijelu poreza, prireza i prihoda od komunalne naknade, što je dovelo do otežanja izvršenja obaveza. Situaciju dodatno pogoršava kreditno zaduženje Općine iz prošle godine u iznosu od 350 000 kuna koje je ove godine stiglo na naplatu. - stoji u priopćenju HDZ-a kojega potpisuje Mario Sremec i u kojemu se, između ostalog navodi i zabrinutost zbog funkcioniranja komunalnih usluga pred nastupajuću zimu.

'Pali nam prihodi zbog porezne reforme'

- Rezultati su takvi kakvi jesu, ako hoće praviti političko pitanje od toga, neka ga prave. Dug obrtu za komunalne djelatnosti je 140 tisuća kuna, bilo je vremena i kad je taj dug bio veći. - izjavio nam je načelnik Zoran Hegedić o nastaloj situaciji. Kako nam je iznio, ostao je nepodmiren račun od 25. veljače, a obično se na naplatu čeka 30 do 60 dana.

- Nama su poreznom reformom pali prihodi za 25-30%, a inače nam je proračun 1,5 milijuna kuna. Uz to u 8. mjesecu ne dobivamo ni jednu kunu - zbog povrata poreza. Naravno da se računi moraju platiti i uskoro ćemo to riješiti. - dodao je Hegedić, koji vjeruje kako će se na narednoj sjednici Vijeća prihvatiti izvješće o polugodišnjem izvršenju proračuna Općine.

 

Komentari