U Centru za mlade tribina “Stvaranje javnih prostora po mjeri građana“

Objavljeno: 11.07.2015. 21:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Arhiva eVž

Program JAKO poziva sve zainteresirane na javnu tribinu pod nazivom „Stvaranje javnih prostora po mjeri građana“ i otvorenje izložbe „Izgradi platformu“, u četvrtak 17. srpnja, od 19 do 21:30 sati u prostoru Centra za mlade Varaždin...

Na tribini će se raspravljati o mogućnostima revitalizacije neiskorištenih javnih prostora na području Varaždina u kontekstu osnivanja društveno-kulturnih centara usmjerenih na aktiviranje građana u lokalnim zajednicama.

Cilj je odrediti prostorno-programsko-organizacijski okvir centara novih kulturnih, društvenih i umjetničkih praksi koje nastaju te identificirati mogućnosti osnivanja centara na području Varaždina i SZ Hrvatske.

Dostupnošću atraktivnih prostornih resursa prikladnih za kulturu i druge društvene aktivnosti u središtima gradova te nizom drugih okolnosti, stvorili su se uvjeti za nastanak novog prepoznatog modela javnih prostora. Za sada se oni nazivaju neovisni centri, hibridne ustanove, centri za kulturu i mlade, autonomne zone, prostori koalicija udruga, multimedijalni centri, društvenokulturni centri i slično.


Iza svih naziva nalazi se vrlo sličan obrazac funkcioniranja, iste uloge, potrebe i mogućnosti. Izložba Izgradi platformu okuplja na jednom mjestu tokove misli, slike, povijest, nacrte i aktualne procese transformacije prostornih, programskih i organizacijskih koncepata u prostorima diljem Hrvatske.


Izložbu Izgradi platformu realizirali su Platforma 9,81, Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma Doma mladih i partneri: ARL, KAoperativa, Molekula, POGON, SU Rojc i Autonomni centar – ACT.

Sve zainteresirane organizatori mole da se prijave putem e-maila [email protected] (s podacima: ime i prezime, organizacija i broj mobitela/telefona) ili prijavnog obrasca na web stranicama Programa JAKO najkasnije do dva dana prije početka tribine.

Komentari