U CISOK-u predavanje o cjeloživotnom učenju kao načinu za prilagodbu izazovima u društvu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.10.2015. 18:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva eVž

CISOK Varaždin uključuj se u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti  predavanjem pod naslovom: "Svijet se mijenja - promijenimo se i mi". Predavanje će se održati u petak, 23. listopada, s početkom u 10 sati...

Sudjelovanje na aktivnosti je besplatno, potrebna je prethodna najava telefonom na 042/302- 179 ili osobnim dolaskom u CISOK, Kukuljevićeva 12.

Podsjećamo, Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine odlučila je da se 17. listopada obilježava  kao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, kako bi se promicala potreba za smanjenjem siromaštva u svim zemljama.

Nažalost, u kategoriji siromašnih sve je više i radno aktivnog stanovništva koji ostaju bez posla. Ostanak bez posla često, iz razloga  financijske i psihološke prirode, vodi i do izolacije i socijalnog isključivanja osoba koje su se našle u toj poziciji. Aktivno traženje posla i ponovno uključivanje na tržište rada zahtijeva stalno obnavljanje stečenih, ali i stjecanje novih znanja i vještina.

Bez osnovne informatičke pismenosti i korištenja računala i interneta u tom procesu, nažalost teško da se može uspjeti.

„Osobe koje ne posjeduju kvalifikacije niti određene kompetencije, imaju manju mogućnost pronalaženja zaposlenja i veći rizik od socijalne isključenosti, a time i od siromaštva.“ (iz:  Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti RH 2014. – 2020.)

U spomenutom predavanju biti će riječi o tome koje nas sve promjene u svakodnevnom profesionalnom okruženju očekuju, o cjeloživotnom učenju kao načinu da se tim promjenama prilagodimo i ključnim kompetencijama koje nam za to trebaju.

Također će biti predstavljene i usluge i aktivnosti Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Varaždin, koje klijenti mogu koristiti kao pomoć i podršku prilikom traženja posla.

Komentari