brže i jeftinije

U dogledno vrijeme putnici iz Trakošćana i Bednje kupovat će kartu za bus koja će vrijediti i za vlak

Objavljeno: 19.11.2017. 15:52

Zadnja izmjena: 19.11.2017. 15:52

U rujnu iduće godine, zahvaljujući pilot liniji integriranog javnog prijevoza, putnici s područja grada Lepoglave i općine Bednja do Varaždina i natrag mogli bi putovati integriranim javnim prijevozom.

Radi se o kombiniranju prijevoza autobusom i vlakom, pri čemu bi se kupila jedinstvena karta koja bi bila jeftinija od sadašnjih. Prednosti ovakvog načina prijevoza najbolje bi osjetili putnici iz Trakošćana i Bednje, koji bi do Lepoglave mogli doći autobusom, a onda s istom kartom ući u vlak i doći do Varaždina.

Treba i urediti željezničku stanicu

Tu su mogućnost u Lepoglavi, tijekom sastanka s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, najavili predstavnici Varaždinske županije Darko Levačić i Ante Klečina, uključeni u razvoj projekta integriranog javnog prijevoza. Na inzistiranje gradonačelnika Škvarića prijedlog je proširen na liniju s Višnjicom, Žarovnicom i drugim gradskim naseljima kojima prometuju autobusni prijevoznici.
- Projekt integriranog prijevoza važan je za Grad Lepoglavu jer povećava mobilnost građana. Njime bi se našim građanima olakšalo putovanje, lako dostupnima postali bi drugi krajevi naše županije i regije, a to znači da bi ostajali živjeti na području svoga grada. - istaknuo je Škvarić. Kako bi sve ovo oživjelo i u praksi potrebno je urediti željezničku stanicu u Lepoglavi za prihvat autobusa i putnika, a također će trebati i uskladiti putničke linije.

Komentari