evo detalja

U Domitrovcu održan radni sastanak župana Stričaka s načelnicima i gradonačelnicima

Objavljeno: 25.10.2023. 18:10

Zadnja izmjena: 25.10.2023. 19:23

Foto: Varaždinska županija

Ulaganja Hrvatskih voda na području Varaždinske županije i davanje u zakup prostora i opreme školskih ustanova čiji je osnivač Županija, bile su glavne teme danas održanog radnog sastanka župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima.

Sastanak je održan u Etno kući Kitec u Domitrovcu, a domaćin je bila Općina Vidovec na čelu s načelnikom Brunom Hranićem

- Nakon što su našu županiju u svibnju pogodile dvije prirodne nepogode, poplava te klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta, a štete su prijavile čak 24 općine i grada, održali smo sastanke na kojima je dogovoreno da Hrvatske vode u što kraćem roku saniraju „crne točke“. Veliki dio hitnih intervencija je već završen, ali uz to Hrvatske vode ulažu u izgradnju niza aglomeracija, izgradnju i uređenje nasipa, sufinanciraju izgradnju vododnih mreža te pripremaju projektnu dokumentaciju za izgradnju retencija i druga ulaganja – rekao je župan Anđelko Stričak.   

Direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milan Rezo je izvijestio da se na području Varaždinske županije, ne računajući aglomeracije kao velika kapitalna ulaganja, provode investicije ukupno vrijedne 7,5 milijuna eura, od čega će za hitne intervencije do kraja godine biti izdvojeno nešto više od 3,3 milijuna eura. 

Na sastanku su načelnicima i gradonačelnicima predstavnici tvrtke Ericsson Nikola Tesla prezentirali i digitalna rješenja koja mogu implementirati u svojim općinama i gradovima.

Komentari