održan prigodni program..

U Gospodarskoj školi Varaždin obilježena 120. obljetnica rođenja španjolskoga književnika Federica Garcíe Lorce

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.03.2018. 16:58

Zadnja izmjena: 13.03.2018. 16:58

Na inicijativu Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj,  8. ožujka je u  Gospodarskoj školi Varaždin prigodnim programom obilježena 120. obljetnica rođenja poznatoga španjolskoga književnika Federica Garcíe Lorce.

Almudena Santamaria Martin, lektorica španjolskoga jezika s Filozofskog fakultetu u Zagrebu i Pablo Ayerbe Caselles, djelatnik Ureda za kulturu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu osmislili su i proveli radionicu na španjolskome jeziku.

Učenici 3. i 4.H razreda koji uče španjolski jezik kao treći strani jezik u suradnji s profesoricom Barbarom Dukarić izradili su plakat, a uz pomoć profesorice španjolskoga jezika Renate Mađarić te profesora hrvatskoga jezika Spomenke Dragović i Ante Karače pripremili su interpretacije Lorcine poezije.

U okviru radionice učenici su proširili svoja saznanja o životu i djelu reprezentativnoga španjolskoga književnika. Budući da je radionica održana na Međunarodni dan žena, profesorica Martin istaknula je kako je Lorca bio iznimno svjestan nepovoljnog položaja žena svoga doba te su one u njegovim dramskim djelima heroine o čijim tragičnim sudbinama, frustracijama i osobnim tragedijama piše kako bi ih obznanio svijetu. Druženje s izvornim govornicima završilo je čitanjem Lorcine poezije.

 

Komentari