sastanak u gradskoj vijećnici

U Hraščici uređena četiri stana za liječnike za koje će se uskoro raspisati natječaj

Objavljeno: 14.08.2018. 13:39

Zadnja izmjena: 14.08.2018. 13:59

U utorak je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na kojem su dr. Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina dr. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin i Robert Vugrin, zamjenik varaždinskog župana dogovarali daljnje korake u realizaciji ideje da se varaždinskim liječnicima osiguraju stanovi.

Poduzimaju se mjere kako bi se u varaždinskoj bolnici zadržali liječnici. Naime, Grad Varaždin uredio je četiri stana u Hrašćici za koje će bolnica uskoro raspisati natječaj. Na sastanku je predloženo da po jednu trećinu najamnine sufinanciraju grad i županija, dok bi jednu trećinu najma plaćali sami liječnici koji će moći i otkupiti stan ukoliko to žele. Gradonačelnik, župan i ravnatelj bolnice u tom smislu trebali bi vrlo skoro potpisati i sporazum i tako napraviti još jedan korak prema zadržavanju liječničkog kadra u Varaždinu. Ravnatelj bolnice je izvijestio na sastanku da već dva liječnika neophodna za funkcioniranje bolnice čekaju na dodjelu stanova.

Na sastanku je također dogovoreno da će Grad Varaždin i Opća bolnica Varaždin u skladu s potrebama bolnice otvoriti dječji vrtić u sklopu bolnice.

Komentari