rasprava

U Hrvatsku saboru danas o skorom povratku 'Puma' kući - u Varaždin

Objavljeno: 20.03.2018. 18:59

Zadnja izmjena: 20.03.2018. 19:01

Foto: Arhiva

Hrvatski sabor danas je raspravljao o izmjenama i dopunama Zakona o službi u oružanim snagama RH-a te izmjenama i dopunama Zakona o obrani. U raspravi je saborski zastupnik iz Varaždinske županije i predsjednik županijskog HDZ-a, Anđelko Stričak, naglasio kako će ovim izmjenama zakona doći do povećanja stupnja domovinske sigurnosti kao i daljnjeg razvoja Oružanih snaga RH-a.

Kao važno naglasio je, između ostaloga, da se napušta koncept putujuće vojske, a pristupa se sustavnoj popuni osobljem koje gravitira prema novim lokacijama, čime se želi postići da većina pripadnika određenih postrojbi živi u gradu ili bližoj okolici gdje se postrojba nalazi. Dodao je i da se na taj način stvara percepcija lokalnog stanovništva o prisutnosti Oružanih snaga koje znače sigurnost i zaštitu te pružanje pomoći stanovništvu i civilnim institucijama u slučaju velikih nepogoda. Istaknuo je da se upravo kod prošlogodišnjih požara i aktualnih poplava vidi nemjerljiv doprinos pripadnika Oružanih snaga u rješavanju tih kriznih situacija na čemu im je ujedno i zahvalio.

– Zbog toga se Oružane snage vraćaju u Vukovar, Sinj, Varaždin. Kao Varaždinca zaista me raduje povratak legendarnih Puma "kući" – kazao je Stričak. Dodao je da će spomenute izmjene Zakona povećati materijalna prava djelatnih vojnih osoba te poboljšati njihov položaj kada je u pitanju mirovinsko osiguranje. Na kraju je za oba prijedloga izmjena i dopuna zakona najavio da će ih klub HDZ-a podržati.

Komentari