U Lepoglavi održana dvodnevna radionica Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

Objavljeno: 20.11.2015. 13:03

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:07

Foto: Grad Lepoglava

Dvodnevnu radionicu organizirala je Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Radionica je osmišljena s ciljem pomoći kod donošenja dokumenta o procjeni rizika neophodnog za prijavu projekata na strukturne fondove Europske unije iz domene smanjenja rizika od katastrofa.

- S obzirom da je donesen novi zakon o sustavu Civilne zaštite i da je prema direktivi Europske unije potrebno izraditi nove planske dokumente, a to su procjene rizika, organizirali smo radionicu na kojoj ćemo predstaviti metodologiju izrade jednog takvog dokumenta i njegov utjecaj na prostorno planiranje – pojasnio je Tomislav Jarmić, predsjednik udruge Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.

Pritom je održano nekoliko tematskih predavanja na kojima se govorilo o procjeni rizika i EU fondovima, a predstavljeni su i primjeri dobre prakse iz Slovenije. Predavanja su održali dr. sc. Zdenko Adelsberger iz tvrtke Bluefild, Emil Tkalec voditelj Projektno – razvojnog ureda te gosti iz Slovenije.

Slična radionica u Lepoglavi je održana i protekle godine. Zahvaljujući dobrim iskustvima organizatora, Lepoglava i Turističko kulturno – informativni centar izabrani su da budu domaćini i ovogodišnjoj radionici Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.

Komentari