pozivaju se zainteresirani

U Ludbregu započeo županijski projekt "Kuće za odmor - s pričom"

Objavljeno: 18.01.2019. 13:11

Zadnja izmjena: 18.01.2019. 13:12

U Ludbregu je održan prvi sastanak privatnih iznajmljivača i onih koji to namjeravaju postati pod zajedničkim nazivom "Kuća za odmor - Ludbreškog kraja".

Inicijativu oko uključivanja u projekt Kuća za odmor  pokrenuli županijski vijećnik Krešimir Horvat i gradski vijećnik Grada Ludbrega Goran Horvat.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane registrirane privatne iznajmljivače ali i one koji to namjeravaju postati da se pridruže ovoj inicijativi zbog zajedničkog nastupanja i predstavljanja privatnih iznajmljivača kuća za odmor Ludbreškog kraja. Također, pozivamo sve da se zajednički pripremimo za javljanje na natječaj kojeg će raspisati Varaždinska županija pod nazivom "Kuće za odmor s pričom" za opremanje i obnovu takvih objekata - istaknuo je u svom priopćenju Horvat.

- Okupljeni u ovu inicijativu upućujemo apel  Gradu Ludbregu i TZ grada Ludbrega  da u zakonskom roku donesu odluku o paušalnom porezu po prijavljenom krevetu za privatne iznajmljivače. Pošto tu odluku donose jedinice lokalne samouprave predlažemo da taj iznos bude minimalan i to  150,00 kn po krevetu. Ukoliko gradsko vijeće u zakonski propisanom roku ne donese odluku o visini poreza  automatizmom će visina paušalnog poreza po krevetu iznositi 750,00 kn - navodi u nastavku, te poziva zainteresirane da se jave kontakt osobama: Igoru Dijanušiću (091 4645047) i Krešimiru Horvatu (091 1440405).

Komentari