ugostili župana stričaka

U Nagykanizsi obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno: 18.03.2022. 08:29

Zadnja izmjena: 18.03.2022. 08:29

Povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostave diplomatskih odnosa s Mađarskom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove Larisa Križan Breljak prisustvovali su obilježavanju te obljetnice u Nagykanizsi.

Sudionici programa naglasili su važnost suradnje kako kroz međunarodne organizacije tako i bilateralno. Posebno je istaknuta važnost suradnje pograničnih regija kojom se pridonosi većoj povezanosti dviju država te se stvara atraktivnije okruženje za život građana.

Počasni konzul Republike Hrvatske u Nagykanizsi Atila Kos kroz svoje je izlaganje „Ljudi, ceste, veze“ naglasio povijesnu povezanost dviju zemalja, ali dodao kako postoji prostor za daljnju suradnju koju podupire i 8 000 Hrvata koji žive u Nagykanizsi i okolici.

Prijemu počasnog konzula Atile Kosa te programu obilježavanju 30. obljetnice diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Mađarske koji je organiziralo Ministarstvo vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske prisustvovali su osim župana Stričaka i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Nj. E. Mladen Andrlić, glasnogovornik Hrvata u mađarskom parlamentu Joso Solga, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivecem, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Komentari