Izmjene i dopune u proračunu

Novom Marofu proračun povećan za gotovo 5,4 milijuna kuna i sada iznosi 76,47 milijuna kuna

Objavljeno: 26.07.2018. 13:59

Zadnja izmjena: 26.07.2018. 14:35

Zbog najavljenih novih projekata i investicija koje će stići u Novi Marof s nacionalne razine, Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici, održanoj u srijedu, donijelo prve ovogodišnje izmjene proračuna, čime je on povećan za gotovo 5,4 milijuna kuna i sada iznosi 76,47 milijuna.

- Budući da nismo imali planirane sve te projekte prilikom donošenja proračuna, donijeli smo izmjene i dopune proračuna, kako bi sve investicije bile planirane u proračunu. Kao što je vidljivo, proračun je ukupno povećan za 5,39 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Najveći dio povećanja odnosi se na dobivena sredstva za energetsku obnovu zgrade novomarofskog dječjeg vrtića, a radi se o iznosu od 3,95 milijuna kuna. Zatim, nešto više od pola milijuna kuna povećana je stavka za izgradnju lifta u zgradi u kojoj je gradska uprava s ciljem povećanja pristupačnosti gradskih službi osobama s invaliditetom. Nadalje, osigurano je dodatnih 250 tisuća kuna za uređenje društvenih domova, a osigurano je i dodatnih 600 tisuća kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta. U proračunu je predviđeno dodatnih 400 tisuća kuna za izgradnju i proširenje javne rasvjete.

Također, Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku da se 19. rujna proglasi Danom branitelja Grada Novog Marofa.

- U konzultacijama i dogovoru s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje djeluju na području Grada Novog Marofa, predlažem da se Danom branitelja proglasi 19. rujna, kao dan oslobođenja velikog vojnog skladišta Varaždin Breg - Banjšćina, u kojem su ključnu i odlučujuću ulogu imali upravo hrvatski branitelji s područja tadašnje Općine Novi Marof - pojasnio je prijedlog Jenkač.

Komentari