u županijskoj palači

U okviru radionice predstavnika članica Saveza Alpe-Jadran doneseni su neki zaključci

Objavljeno: 21.02.2018. 14:45

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 14:47

Predstavnici regija članica Saveza Alpe-Adria prisustvovali su dvodnevnoj radionici čiji je domaćin bila Varaždinska županija, koja trenutno predsjeda ovom organizacijom. Nakon petogodišnjeg probnog razdoblja ukazala se potreba za transformacijom sustava i načina prijave i provedbe projekata te jasnijim fokusiranjem na određene ciljeve kako bi se postigla jača i vidljivija uspješnost rada Saveza.

U Županijskoj palači u Varaždinu, završena je dvodnevna radionica koja je okupila predstavnike svih regija članica Saveza Alpe Adria koji okuplja članice/regije iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Završetku radionice prisustvovao je i župan Radimir Čačić koji se svim sudionicima zahvalio na dolasku, te je izrazio zadovoljstvo iznesenim zaključcima koji se podudaraju s njegovom vizijom budućeg rada Saveza.

- Važno je naglasiti kako će prvi ovogodišnji raspis natječaja za projekte financirane iz zajedničkog proračuna Saveza biti objavljen u ožujku ove godine, a biti će proveden na temelju postojećih procedura, dok će se paralelno pripremati nove procedure za jesenski raspis natječaja. Također, napraviti će se zajednički pilot projekt koji će uključivati sve regije članice, a glave aktivnosti provesti će Agencija za razvoj Varaždinske županije - rekao je Čačić

Kao polazište za daljnji rad napravljena je i SWOT analiza kao priprema za izradu strategije područja Alpe-Adria, kojom će se kasnije definirati zajednički prioriteti i prijava projekata financiranih iz EU fondova.

 

 

Komentari