olakšanje za zaposlene roditelje

U OŠ Petrijanec za učenike nižih razreda uvodi se produženi boravak

Objavljeno: 21.11.2017. 08:32

Zadnja izmjena: 21.11.2017. 08:32

Suvremeni i užurbani način života sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta za vrijeme kada su roditelji na poslu, a produženi dnevni boravak nakon redovite prijepodnevne nastave jedan je od modela koji je i OŠ Petrijanec prihvatila i kojim se može kvalitetno riješiti navedeni problem.

 Prema programu javnih potreba u djelatnostima odgoja i obrazovanja Općine Petrijanec u Osnovnoj školi Petrijanec organizira provedba programa „Produženi boravak“ za učenike nižih razreda, kao oblik odgojno obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave.

Dio troškova provedbe programa kao i troškove prehrane snosi roditelj u visini od 300 kuna mjesečno dok Općina sufinancira razliku do punog iznosa troškova rada stručne osobe.

Ovaj program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11:30 do 16:30. sati.

Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave; u njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno, stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja, a to je nova uloga škole 21. stoljeća.

Komentari