prva certificirana

Foto - Osnovna škola Tužno dobila prvu Google učionicu budućnosti u Hrvatskoj

Objavljeno: 15.04.2024. 23:15

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 23:15

Osnovna škola Tužno danas je postala prva certificirana Google škola u Hrvatskoj te koja je otvorila Google učionicu budućnosti, a u uređenje te informatičke učionice, odnosno kupnju 58 računala i osiguranje svih potrebnih licenci Varaždinska županija uložila je više od 76.000 eura.

Ta je osnovna škola, naime, provela projekt Google referentne škole, tj. uvela globalni standard u obrazovanju iz područja računalstva i informatike te trenutno ima certificirano 16 edukatora prve razine i osam druge razine. Učenicima i učiteljima te škole sada su na raspolaganju besplatni alati za učenje, uređivanje dokumentata, tablica i prezentacija u realnom vremenu, jednostavno upravljanje korisničkim računima i sadržajem, kao i sigurnost i privatnost podataka.

'U mjesec dana tri puta prvi'

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je da unutar mjesec dana u tri navrata Varaždinska županija prva po nečemu u obrazovanju u Hrvatskoj, podsjetivši da je dobila prvi simulator vožnje u sklopu jedne srednje škole, prvi simulator upravljanja zrakoplovom i sada prvu Google učionicu na području RH.

 - Vjerujem da će upravo ovo što dovodimo našim učenicima omogućiti im da lakše svladavaju gradivo i dobivaju nova znanja i vještine, a sve bi im to danas, sutra trebalo koristiti u njihovom životu - kazao je Stričak.

'Uveden novi način obrazovanja'

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić zadovoljan je što je prva takva učinionica u Hrvatskoj napravljena u Osnovnoj školi u Tužnom, odnosno u toj Općini.

- Vjerujem da će učenici imati velike koristi od svega ovoga i možemo biti zadovoljni što smo dobili jedan novi način obrazovanja - istaknuo je Hranić na današnjoj svečanosti, dodavši kako bi ova škola mogla biti primjer svim općinama i gradovima u Hrvatskoj.

Komentari