U petak u Višnjici počinju Dani sporta, zabave i kulture

Objavljeno: 04.08.2011. 09:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Dražen Hočuršćak

U bogatom kalendaru događanja na području grada Lepoglave, početak kolovoza i ove je godine rezerviran za Višnjicu i manifestaciju Dani sporta, zabave i kulture.

Ovogodišnji Dani počet će u petak, 5. kolovoza u 16 sati, Memorijalnim malonogometnim turnirom Stjepan Križanec koji se već 16. godinu igra u spomen na poginulog branitelja iz Višnjice. Turnir će trajati dva dana, a prvog će dana, prilikom svečanosti otvorenja, na grob i spomen obilježje Stjepanu Križancu na višnjičkom groblju biti položeni vijenci.

Uz nogometna događanja, u petak će pod velikim šatorom, u neposrednoj blizini nogometnog igrališta u Višnjici biti proslavljen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, ujedno i Dan hrvatskih branitelja.

Drugi dan Manifestacije, bit će u znaku vatrogasaca. Od ranih jutarnjih sati započet će obilježavanje 60 godina vatrogastva u Višnjici. U 7 sati u župnoj će crkvi za sve vatrogasce biti služena misa. U 10 i 30 od vatrogasnog će doma prema Osnovnoj školi Izidora Poljaka u Višnjici, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava,  krenuti vatrogasni mimohod nakon čega će, s početkom u 11 sati, u školskoj sportskoj dvorani biti održana svečana sjednica Skupštine DVD-a Višnjica.

Nakon Skupštine i svečanog ručka, na prostoru ispred osnovne škole Višnjica moći će se razgledati specijalna vatrogasna vozila među kojima i vatrogasne ljestve zahvaljujući na kojima će najodvažniji moći promatrati panoramu Višnjice.

Subotnji se program od 18 sati nastavlja zabavom pod šatorom te završnicom malonogometnog turnira.

U nedjelju, 7. kolovoza, u 16 će sati na košarkaškom igralištu u centru Višnjice početi košarkaški hakl turnir VUM 3 na 3. Od 17 do 20 sati u velikom će se šatoru, u okviru programa Višnjica se predstavlja, gostima predstaviti višnjički glazbenici, svoj će rad predstavit višnjičke udruge dok će čuvari tradicionalnih vrijednosti višnjičkog kraja predstaviti bogatu višnjičku tradiciju. Manifestacija će se nastaviti i završiti zabavnim programom pod velikim šatorom.

Ovogodišnje, 5. po redu Dane sporta, zabave i kulture u Višnjici, u okviru kojih je proteklog vikenda održana i Likovna stvaraonica Ruža Klein Meštrović, organiziraju Višnjička udruga mladih, OŠ Izidora Poljaka Višnjica, DVD Višnjica i Udruga za sport i rekreaciju Sport za sve Višnjica uz potporu Turističke zajednice Sjeverno Zagorje, Turističkog društva grada Lepoglave i Kuburaške udruge Prva kubura Višnjica.

Glavni je pokrovitelj, kao i prethodnih godina, Grad Lepoglava.

Komentari