dobili korisne informacije

Poljoprivrednici s Petrijanca saznali su nove mogućnosti poticaja i subvencija za svoju proizvodnju

Objavljeno: 23.02.2018. 10:43

Zadnja izmjena: 23.02.2018. 11:55

Na predavanju koje je u srijedu, 21. veljače, održano u velikoj dvorani društvenog doma u Petrijancu, poljoprivrednim proizvođačima predstavljeni su poticaji i subvencije koji su im na raspolaganju u 2018. godini.

Našim poljoprivrednicima na raspolaganju su sredstva iz nekoliko izvora, od poticaja koje je za njih pripremila Varaždinska županija, koja je ove godine značajno povećala sredstva namijenjena poljoprivrednim proizvođačima, poticaja koje osiguravaju jedinice lokalne samouprave, državnih poticaja do sredstava koja su poljoprivrednicima dostupna na natječajima lokalnih akcijskih grupa kroz Program ruralnog razvoja – naglasio je na predavanju zamjenik župana Tomislav Paljak.

O poticajnim mjerama Varaždinske županije za poljoprivredne proizvođače govorio je Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije, koji je tom prigodom posebno predstavio dvije nove mjere namijenjene poljoprivrednicima.

- Varaždinska županija ove je godine, uz potpore koje smo poljoprivrednim proizvođačima odobravali ranijih godina, uvela i dvije nove mjere. Prva je vezana uz jamstvo za kredite kojima će naši poljoprivrednici financirati proljetnu sjetvu, dok je druga vezana uz održivu poljoprivrednu proizvodnju – rekao je Vincek

Uz poticaje i subvencije za poljoprivredne proizvođače na predavanju u Petrijancu predstavljene su i nove tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji vezane uz uporabu ekoloških mikrobioloških pripravaka te mogućnosti financiranja poljoprivredne proizvodnje.

 

Komentari