U posjetu varaždinskom vrtiću stigali predstavnici dječjeg vrtića iz Madrida

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 11.06.2015. 10:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

U posjetu dječjem vrtiću Dječji svijet iz Varaždina borave djelatnici dječjeg vrtića Zaleo iz Madrida, a oba dječja vrtića rade na EU projektu „Sharing Education and Learning with Families (S.E.L.F.).

Tom prigodom ih je u Županijskoj palači u Varaždinu primio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek koji je goste iz Španjolske upoznao sa projektima koje Županija provodi na području obrazovanja te ime je zaželio ugodan boravak u Varaždinskoj županiji.

Ravnateljica  vrtića Dječji  svijet Ljubimka Hajdin je naznačila kako je cilj projekta uključivanje roditelja u odgojno – obrazovni sustav prema interesima i njihovom profesionalnom radu.

- Projekt je potpomognut sredstvima Europske unije, u sklopu Erasmus  programa. Vrtić Zaleo iz Madrida je koordinator, a varaždinski je vrtić partner. Na taj način dolazi do zbližavanja odnosa i učenja djece gdje su njihovi roditelji 'prirodni' učitelji. Oduševio nas je angažman naših roditelja, oni svakodnevno dolaze u vrtić, sudjeluju u tjednim aktivnostima, poput igranja s djecom, sviranja instrumenata, slikanja. Opredjeljuju se najčešće prema vlastitim hobijima te na taj način uključuju djecu i ne čini im to nikakav problem, iako uključuje njihovo slobodno vrijeme – rekla je ravnateljica.

Inače, „Dječjem svijetu“ ovo je čak 11 europski projekt, a rezultat brojnih aktivnosti i radionica u Varaľdinu i Madridu, u koje su uključeni i roditelji i struka, bit će trojezični metodički priručnik za odgajatelje i roditelje, koji će obuhvatiti sve aktivnosti projekta.

Komentari