uskoro prezentacija plana

U prostoru bivšeg Aqumarina ponovno će biti kafić? No ima jedan "ali"...

Objavljeno: 29.01.2018. 12:22

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 12:33

Foto: Arhiva

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica podužim obrazloženjem objasnila je trenutnu situaciju s prostorom bivšeg Aquamarina i kina Gaj, što je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća ujedno bilo pitanje SDP-ovca Brune Istera koji je tražio pisani odgovori.

Istera je naime zanimalo pokreće li se što po tom pitanju, budući da je zakupnina koju je plaćao kafić nosila određeni prihod, a sâm prostor bio popularnim mjestom okupljanja. Malenica se slaže da na istom mjestu i dalje može biti kafić, međutim smatra da ugostiteljska djelatnost u tom slučaju mora biti u „službi kina“.Navodi pritom da je prethodni zakupac „konstantno ometao rad kina“, ističući da za to imaju i foto dokumentaciju, te navodeći primjere poput: povraćanog predvorja, blokade izlaza stolicama, paljenja ulja u dvorištu, glasne glazbe, blokiranja ulaza u kino stolicama, i t.sl.

Uskoro prezentacija plana

„Nije zadaća ustanova kojima je osnivač Grad Varaždin, a koje su neprofitne, zarađivati na nečemu što ustanovama nije primarna djelatnost, a pod svaku cijenu. Dapače, da ustanova ostvari dodatan prihod, ali samo ako se uklapa u koncept osnovne djelatnosti“, kaže Malenica. Kina u centru grada Malenica na tragu toga vidi različito od „hladnih, franšiznih multipleksa“, odnosno kao mjesta društvenih okupljanja gdje će se nakon projekcija razgovarati o filmu: „Svakako je grad bez kina, knjižnice, muzeja i kazališta – nedorečen grad, jer to je minimum ponude koju moramo dati građanima“.

Dogradonačelnica pritom napominje da kino Gaj s jedne strane ima ugovorne obveze koje proizlaze iz digitalizacije kina (zbog čega ono ne smije biti „ometano“), a s druge strane Grad Varaždin prostor mora zaštititi od propadanja jer dok god se ne riješe vlasnička prava – ne može se aplicirati na fondove. "Ono na čemu se trenutno radi je skupljanje ponuda za novu regulaciju grijanja u kinu te predvorju, načelni izračun za energetsku obnovu, za kroviše koje curi, te se traži rješenje za WC kao najveći problem kina. Javnost, kao i gradski vijećnici, uskoro će biti obaviješteni o detaljnima i planu", zaključuje između ostaloga Malenica.

Komentari