u prvoj gimnaziji

U Varaždinu održana edukacija o gospodarenju energijom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2017. 17:58

Zadnja izmjena: 05.07.2017. 18:15

Varaždinska županija organizirala je u Prvoj gimnaziji Varaždin stručno osposobljavanje pod nazivom „Sustavno gospodarenje energijom, te korištenje novih mogućnosti ISGE informacijskog sustava za praćenje gospodarenja energijom“.

Važno je naglasiti kako je do sada ukupno 120 zaposlenika osnovnih i srednjih škola završilo tečaj za energetske savjetnike i suradnike te prošlo osnovnu edukaciju korištenja sustava, dok je ova edukacija  sada nadogradnja i osposobljavanje za nove mogućnosti koje sustav pruža. Prisutne je na početku edukacije pozdravio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

- Drago mi je da se organiziraju ovakve edukacije i seminari, a naša Županija već dugi niz godina upravo provodi različite vrste educiranja za zaposlenike te ravnatelje naših škola. Stoga je važno stalno pratiti trendove, a poglavito je važno i korisno stalno pratiti potrošnju svih vrsta energije – rekao je Paljak.

Inače, spomenuti sustav ISGE je internetska aplikacija za nadzor i analizu potrošnje energenata i vode u zgradama javnog sektora te predstavlja neizbježan alat za sustavno gospodarenje energijom

Samu edukaciju su vodili djelatnici s Odjela za sustavno gospodarenje energijom u javnom sektoru Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), a početku edukacije su prisustvovali i Anita Poljak iz APN-a, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić.

Komentari