U sklopu međunarodne suradnje Rotary klub Varaždin 1181 ugostio grupu Indijaca

Objavljeno: 22.09.2015. 08:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: RC Varaždin 1181

Rotary klub Varaždin 1181 imao je priliku ugostiti grupu od 12 Indijaca u našem gradu, a radilo se o gostima iz Indije, među kojima je bilo devet rotarijanaca, članova šest klubova distrikta 3011 New Delhi.

Ova posjeta je uzvratna, jer je grupa hrvatskih rotarijanaca iz hrvatskog Distrikta 1913 s pratnjama, bila u veljači ove godine u posjeti prijateljima iz Indije u New Delhiju. Hrvatskih rotarijanaca je pri tome bilo sedmero i to iz pet zagrebačkih klubova te jedan iz RC Varaždin 1181.

Ovakve međusobne posjete odvijaju se u okviru posebne međunarodne suranje rotarijanaca iz cijelog svijeta, nazvane Rotary Frendship Exchange – RFE - Rotary prijateljska razmjena.

Gosti iz Indije su nakon razgledavanja Hrvatske koje je trajalo sedam dana, pri čemu su posjetili Zagreb, Plitvička jezera, Dubrovnik, Split, Muzej neandertalaca u Krapini, dvorac Trakošćan, centar Varaždina, nazočili sastanku RC Varaždin 1181 na kojem su prezentirali sebe, svoju domovinu te svoje projekte koje provode.  

Bila je to prilika, da se uz neformalno druženje razgovara i o suradnji na socijalnom, obrazovnom (razmjena studenata), kulturnom i gospodarskom području, posebice na turističkom planu, jer je dobro poznato da su Indijci svjetski putnici. Sastanku je nazočio i Guverner hrvatskog Rotary Distrikta Marijan Bulat.

- Ne treba posebno istaknuti da su svi iznenađeni i oduševljeni ljepotama naše domovine, te su svi izrazili želju da se vrate u Hrvatsku, a svoja će izrazito pozitivna iskustva prenijeti svojim prijateljima i obiteljima, jer je, kao što su više puta spomenuli, Hrvatska sa svojim prirodnim ljepotima, povijesnom baštinom, te gostoljubivošću nas kao domaćina, pravo otkriće za njih - poručili su iz RC Varaždin 1181 te dodali kako je ovo prva takva razmjena hrvatskog distrikta.

Već druge godine planira se razmjena ovakvog tipa s distriktima iz Mexica i SAD-a, poručili su rotarijanci.

Komentari