Zadaća roditelja je da dijete uči odgovornosti

Objavljeno: 17.01.2011. 18:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Stručni skup za odgajateljice u vjeri i odgajateljice na teološko-katehetskom doškolovanju s područja Varaždinske biskupije, u organizaciji Katehetskog ureda i Agencije za odgoj i obrazovanje, s temom “Stilovi roditeljskog odgoja i njihov utjecaj na dijete“, održan je u subotu 15. siječnja u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu.

Biskup Mrzljak ohrabrio je prisutne odgajateljice da ustraju u svojim naporima i nastojanjima da u povjerenoj im djeci usađuju kršćanske vrednote.

Nakon toga predavanje pod naslovom “Odgojni putovi“ održao je prof. Vladimir Gruden u kojem je podsjetio prisutne da je odgoj specifična međuljudska društvena pojava koja omogućuje povijesni kontinuitet društvenog života, kao i prenošenje i unapređivanje kulturnih tekovina kroz niz naraštaja.

U drugom dijelu susreta je viša savjetnica Brankica Blažević u svom izlaganju na temu “Obitelj i vrtić u zajedničkom ostvarivanju odgojnih ciljeva“ naglasila važnost roditeljskog odgoja djece u obiteljskom ozračju. Dijete tijekom odrastanja uči preuzimati odgovornost za svoje interese i postupke te postaje društveno odgovorno – priznaje druge i njihove želje i potrebe.

Zaključila je mišlju kako je zadaća roditelja što kvalitetnije se baviti s djetetom i uključivati ga u odgovorni život u obitelji, na primjerenoj mu razini.


izvor i foto: biskupija-varazdinska.hr



Komentari