Stiže novac

U Varaždinsku županiju stiže novac za još dva nova vrtića, evo detalja

Objavljeno: 07.03.2024. 10:19

Zadnja izmjena: 07.03.2024. 10:44

Foto: Arhiva

Iz Varaždinske županije izvijestili su danas da stiže još dva milijuna eura bespovratnih sredstava i to za izgradnju dva nova vrtića u općinama Petrijanec i Trnovec Bartolovečki. 

U izradi i prijavi projekata zahvaljujući kojima će te općine krenuti u izgradnju i opremanje dječjih vrtića sudjelovala je županijska Javna ustanova za regionalni razvoj, a novac je dobiven na natječaju u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- U srijedu je objavljena odluka o dodjeli gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava. Radi se o izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Općini Petrijanec, gdje je nositelj projekta sama Općina Petrijanec. Ukupna vrijednost projekta je 726.260 eura, a toliko iznose i bespovratna sredstva - pojasnio je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Mladen Jakopović.

Dobre vijesti i za Općinu Trnovec Bartolovečki

Kako je istaknuo, donijeta je i pozitivna odluka za izgradnju i opremanje matičnog dječjeg vrtića u Trnovcu Bartolovečkom.

- U ovom slučaju nositelj projekta je ta općina, dok je ukupna vrijednost projekta nešto veća i iznosi 1.146.726 eura. Radi se također o bespovratnim sredstvima u spomenutom iznosu - naglasio je Jakopović te najavio skoro potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.
 

Komentari