U Varaždinu uskoro radionica za žene koja jača savezništvo

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 09.11.2014. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: VRUM

„Enciklopedija nevidljivog rada“ je interdisciplinarna radionica koju će članice Instituta za katastrofu i kaos održati od 27. do 29. studenog u Varaždinu...

Radionica je namijenjena ženama starijima od 18 godina - umjetnicama i onima koje to nisu, domaćicama, zaposlenima i nezaposlenima, studenticama...

Institut za katastrofu i kaos je ženski kolektiv koji djeluje u polju suvremenih izvedbenih umjetnosti i teorije, osnovan 2011. u Zagrebu. U središtu njihova rada je stvarnost iskustva u neoliberalnoj ekonomiji, pozicija umjetnosti unutar takvog sustava, s fokusom na ženski rad.

„Enciklopedija nevidljivog rada“ proces je vrednovanja svih onih socijalno nevidljivih, preciznostvaralačkih i preciznouživalačkih procedura koje su proglašene nevažnima – i to ne samo u kapitalističkoj proizvodnji, nego i u marksističkoj kritici društvene proizvodnje.

Polje rada navodno uvijek "mora" voditi do nekog vidljivog i razmjenjivog rezultata. Posljedica takve ekonomije je sustavno društveno brisanje i/ili podcjenjivanje ekologije, međusobne podrške, njegovanja, odgoja, istraživanja, prijateljevanja, učenja i stvaranja.

Enciklopedija nevidljivog rada nastoji potaknuti stvaranje kooperativnog sustava u kojem na mjesto robe stupa model savezništva.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionica je ograničen na 15. U klubu Europa media varaždinskog HNK održavat će se u četvrtak i petak (27. i 28. studenog) od 18 do 21 sat, te u subotu, 29. studenog, od 12 do 21 sat s pauzom. Posljednjeg dana radionice, polaznice mogu sudjelovati u završnoj izvedbenoj prezentaciji. Prijaviti se možete putem mail adrese [email protected]

Organizator je umjetnički kolektiv VRUM, na čelu sa Sanjom Tropp Frühwald, a radionica se odvija u sklopu projekta CIU Varaždin kojem je namjera ponuditi Varaždincima programe s područja suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti tijekom cijele godine.

Komentari