svečanost dodjele

U Županijskoj palači dodjela certifikata novoimenovanim europskim točkama za darovite u Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.09.2019. 11:41

Zadnja izmjena: 20.09.2019. 11:42

Danas se u Županijskoj palači održala svečanost dodjele certifikata novoimenovanim europskim točkama za darovite u Hrvatskoj te susret svih registriranih europskih točaka za darovite u Hrvatskoj.

Centri izvrsnosti Varaždinske županije su jedini Europski centar za darovite u Hrvatskoj u sklopu Europske mreže za podršku darovitima (ETSN), a zahvaljujući tome im je pripala čast imenovati europske točke za darovite.

Certifikate Europska točka za darovite primili su: Udruga za darovitost DAR, Centri izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, VI. osnovna škola Varaždin, Dječji vrtić „Dječji svijet“, Osnovna škola Trnjanska, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Glazbena škola u Varaždinu, Gimnazija Petar Preradović Virovitica, Srednja škola Pregrada i Karlovačka županija – Ka Raddar.

Na svečanosti je, uz voditelja Europskog centra za darovite Hrvatska Miroslava Huđeka i zamjenika župana Varaždinske županije Tomislava Paljaka, sudjelovala tajnica Europske mreže za podršku darovitima Csilla FuszekŽeljko Rački s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek, Stiven Toš iz Rotary RC Varaždina 1181, a Barbara van Ginneken iz Nizozemske predstavila je međunarodnu specijalizaciju za rad s darovitim učenicima i studentima po programu „The RadboudSCW International Training on High Ability“, čiji je nositelj nizozemsko sveučilište Radboud University iz Nijmegena.

Ujedno je bilo i predstavljeno postojećih šest europskih točaka za darovite u Hrvatskoj, Škola stvaralaštva – Novigradsko proljeće, Udruga „Vjetar u leđa“, Hrvatski robotički savez, Osnovna škola „Petar Zoranić“ Nin, Dječji vrtić „Cvit Mediterana“ i Centar za poticanje darovitosti, Rijeka.

Komentari