U Županijskoj palači držana javna tribina „Lokalne akcijske grupe i ruralni razvoj“

Objavljeno: 26.05.2015. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: V. Mihalić

U Županijskoj palači održana je javna tribina „Lokalne akcijske grupe i ruralni razvoj“, a zainteresiranima su predstavljene aktivnosti i primjeri dobre prakse te mogućnosti financiranja kroz mjere ruralnog razvoja.

Tribinu je organizirao Savjet za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije, a sudjelovali su predstavnici svi lokalnih akcijskih grupa s područja Varaždinske županije (LAG Sjeverozapad, LAG Izvor, LAG Prizag) te Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o.

- Današnjom prezentacijom pokušali smo prisutnima približiti rad LAG-a Izvor unatrag dvije godine, otkad smo akreditirani i službeno priznati kao hrvatski LAG. Predstavili smo naše aktivnosti, projekte koje smo sami prijavili i koji su prošli, kao i onim projektima kojima smo pomogli na našem prostoru - rekao je voditelj LAG Izvora Matija Zamljačanec.

Konkretno LAG pomaže na programima ruralnog razvoja, gdje aktivno pomažu ljudima kod pripreme dokumentacije, samoj pripremi projektnog prijedloga, a rade i pisma preporuke.

- Dakle, sve što je potebno za dobru prijavu za programe ruralnog razvoja, a radimo i pisma preporuke na što se dobivaju i dodatni bodovi za prijavu projekta. Suradnja između LAG-ova je jako dobra, surađujemo na svakodnevnoj razini i razmjenjujemo mišljenja - rekao je Zamljačanec.

Prisutni su mogli saznati i na koje se programe mogu javljati, koji su aktualni natječaji, kao i koji će se raspisivati te sve što je potrebno za kvalitetnu prijavu.

Komentari