potpisan sporazum o partnerstvu

U Županijskoj palači predstavljen projekt ZAKOS - „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2018. 16:43

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:43

Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ danas su potpisali Varaždinska, Međimurska i Koprivničko-križevačka županija te Tekstilno-tehnološki fakultet, Sindikat tekstila, obuće, kože i gume, Hrvatska udruga poslodavaca, Sveučilište Sjever i Agencija za razvoj Varaždinske županije.

Prije samog potpisivanja Sporazuma predstavljen je projekt za koji je Varaždinska županija kao prijavitelj i nositelj projekta dobila gotovo 680.000,00 kuna bespovratnih sredstava. Ciljevi projekta su povećanje učinkovitosti, održivost rezultata i kontinuitet socijalnog dijaloga. Također, važno je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na međunarodnoj, nacionalnoj, regionalnoj, lokalnoj i sektorskoj razini. 

- Socijalni dijalog je bitan radi postizanja konsenzusa svih strana i zaposlenika i poslodavaca ali i vlasti, a sam konsenzus je preduvjet da se mogu provoditi određene reforme. Cilj je da prilikom završne konferencije projekta krajem iduće godine imamo niz mjera koje bi rezultirale podizanjem razine socijalnog dijaloga između predstavnika poslodavaca, zaposlenika i vlasti kroz gospodarsko-socijalna vijeća na lokalnoj pa zatim i nacionalnoj razini – naglasio je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin. 

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje socijalnog dijaloga – faza III“ Ministarstvo rada i mirovinskog sustava donijelo je Odluku o financiranju projekta „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ u iznosu od 679.793,81 kuna.  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je između Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Varaždinske županije kao nositelja projekta.

U Županijskoj palači prisutni su bili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, u ime Koprivničko-križevačke županije pročelnik Marijan Štimac, dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sanja Bischop, rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković, prorektorica Sveučilišta Sjever Anica Hunjet , direktor AZRA-e Borko Mikić.

Komentari