domaćin prva gimnazija

U Županijskoj palači priređeni prijem za sudionike Erasmus projekta iz tri europske zemlje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2018. 13:25

Zadnja izmjena: 26.10.2018. 13:25

Prva gimnazija Varaždin domaćin je prve mobilnosti Erasmus + pod nazivom „Amazing race“. Države partneri na ovoj školi su Španjolska, Finska i Litva, a tema ove mobilnosti odnosno projekta je zdravlje u svim njegovim aspektima.

U sklopu projekta, učenici su u pratnji svojih nastavnika posjetili Županijsku palaču u kojoj ih je primila posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja im je tom prigodom zaželjela ugodan boravak u našoj Županiji.

- Bogatu tradiciju ulaganja u obrazovanje u našoj Županiji nastavlja se i danas. Naime, prva smo županija koja je u jednom mandatu sadašnjeg župana izgradila škole i dvorane koje su omogućile održavanje jednosmjenske nastave, pokrenuli smo rad Centara izvrsnosti, sufinanciramo prijevoz svim srednjoškolcima. Također moram istaknuti kako su nam sve škole uključene u različite EU projekte, a nedavno smo dobili iznimno veliko priznanje. Jedna smo od devetnaest centara izvrsnosti u cijeloj Europskoj uniji- rekla je Natalija Martinčević te čestitala svim sudionicima na sudjelovanju u projektu, a posebno koordinatorici projekta prof.Ivani Žnidarić Kajić.

Upravo se profesorica Žnidarić Kajić zahvalila na prijemu te je naglasila važnost Županije kao osnivača u razvoju škole.

- Varaždinska županija nam zaista daje potporu u svemu, podržava nas i mi smo na tome zahvalni. Drago mi je da smo imali prilike obići prekrasnu Županijsku palaču jer našim dragim prijateljima iz Španjolske, Litve i Finske imamo puno toga za pokazati. U svibnju slijedeće godine odlazimo u Litvu, i sigurna sam da će i nama tamo biti lijepo - rekla je Žnidarić Kajić .

Prijemu je nazočila i ravnateljica Prve gimnazije prof. Janja Banić, a nakon prijema gosti su obišli Županijsku palaču.

Komentari