promocija programa

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljene nove mogućnosti za Europski socijalni fond plus

Objavljeno: 28.03.2023. 17:00

Zadnja izmjena: 28.03.2023. 17:14

Varaždinska županija i grad Varaždin pokazali su se kao dobar primjer i korisnik europskih sredstava – moglo se čuti na promociji Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. održanoj u Županijskoj palači.

Cilj promocije bio je predstavljanje mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo sedmogodišnje programsko razdoblje. Prije samog predstavljanja fonda sudionicima su se obratili ravnateljica Uprave za programe i projekte pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić, zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Kao što je naglasila ravnateljica Uprave za programe i projekte Nada Zrinušić na području Varaždinske županije kroz Europski socijalni fond ugovoreno je 96 projekata ukupne vrijednosti 35 milijuna eura, od čega su 34 projekta još uvijek u provedbi. Kao što je naglasila zamjenica župana Silvija Zagorec predstavljanje mogućnosti Europskog socijalnog fonda plus za novo sedmogodišnje razdoblje za Varaždinsku županiju od iznimne važnosti jer joj je cilj doprinijeti uravnoteženom razdoblju cijele županije. 

Kao primjer dobre prakse ravnateljica Medicinske škole Varaždin Mirjana Grabar Kruljac predstavila je projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“. Ukupna vrijednost projekta, a ujedno i iznos bespovratnih sredstava je 6.476.856,86 eura. Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković rekao je kako se nada da će program koji je danas predstavljen značajno utjecati na dodatno zapošljavanje u sektor obrazovanja, socijalno uključivanje i zdravstvo kao ključna područja na kojima je potrebno napraviti dodatne iskorake ukoliko se žele zadržati mladi. 

Komentari