Na Elektrostrojarskoj će se učiti o zdravom načinu života

Objavljeno: 18.01.2011. 17:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Održivi razvoj se prije svega tiče mladih, jer će oni tek osjetiti posljedice prekomjerne upotrebe resursa današnje generacije. Dobivanjem informacija o različitim temama koje se tiču održivog razvoja, mladi će dobiti ideje o praktičnom rješavanju istih, te dobiti mogućnost praktične izvedbe svojih zamisli.

Ideja je to zbog koje je pokrenuta edukacija mladih s temom Održivi razvoj, koja će se održati subotu, 22 siječnja u 9 sati u prostorima knjižnice Elektrostrojarske škole .

Edukacija se provodi u sklopu projekta Održivi smo! kojeg je nositelj Udruga za zaštitu i unapređenje čovjekovog okoliša ˝Franjo Košćec˝, a provodi se u partnerstvu s Elektrostrojarskom školom Varaždin i Odredom izviđača ˝Sirius˝ Varaždin.

Teme koje će stručnjaci obraditi s grupom od 20 srednjoškolaca su: hrana, energija, otpad i priroda. Mladi će posjetiti odredište vezano uz temu, kako bi vidjeli kako teme izgledaju u praksi. Nakon toga će izabrati jednu temu na osnovu koje će pod vodstvom mentora izraditi vlastiti projekt. Svoj projekt će predstaviti u svojoj školi, a nakon toga će ih ponuditi javnosti i malim gospodarstvenicima koji bi idejni projekt mogli provesti na širem planu. Naposljetku će srednjoškolci provesi nekoliko dana u prirodi gdje će naučiti ˝preživljavati˝ s minimalnim civilizacijskim pomagalima.

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin će tako naučiti o zdravom načinu života, podići svijest o okolišu i sigurnoj i zdravoj budućnosti. Predstavljanjem svog praktičnog rada će naučiti iznijeti i braniti svoju ideju, te se upoznati s radom udruga, voloterstvom i s važnosti civilnih inicijativa za bolju kvalitetu života.

Projekt ˝Održivi smo˝ financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i trajati će do lipnja 2011 godine.



Komentari