osvojili 28 nagrada..

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije briljirali na dodjeli Oskara znanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2018. 14:44

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 14:47

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske županije su briljirali na dodjeli Oskara znanja, najvećeg priznanja i nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, koje je održano u četvrtak u Zagrebu.

Naših 19 učenika osvojilo je čak 28 od ukupno 302 dodijeljena Oskara znanja, od čega 18 za uspjehe na međunarodnim natjecanjima, a još 10 za prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, čime je Varaždinska županija, s obzirom na ukupan broj učenika, daleko najuspješnija u Hrvatskoj.

Pet Oskara znanja osvojio je Ilija Srpak, sada bivši učenik Prve gimnazije Varaždin. U školskoj godini 2017./2018. je osvojio čak četiri medalje na međunarodnim natjecanjima. On je također izabran za najboljeg učenika završnih razreda srednje škole Varaždinske županije, a prema odluci župana Radimira Čačića, novčana nagrada u iznosu od 4.000 kuna bit će mu uručena u rujnu na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Varaždinske županije.

A među nagrađenima je bio nikad veći broj učenika iz Varaždinske županije: Marko Srpak, Josip KelavaJuraj KolarićAleksandra-Saša Božović ,Alisa PevecJanko Vrček, Martin PečekVanja Radovanović, Gašpar HaramijaNikola Kušen i Nina Sokol, Estella Veronica Grubač, Lucija JurenecBarbara KelavaDora LešnjakLorena ŠanjekEdita Lukić i Rebeka Petković.

Komentari