potpisan sporazum

Obrtnička komora Varaždinske županije potiče daljnje obrazovanje učenika koji se školuju za obrtnička zanimanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2017. 11:25

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 11:25

Foto: Mateja Rak

Danas je Obrtnička komora Varaždinske županije sa Obrazovnom grupom Zrinski potpisala Sporazum o obrazovnoj, stručnoj i tehničkoj suradnji. Obrtnička komora ovim će sporazumom sudjelovati u promociji obrtništva i obrazovanja obrtnika.

Ovaj sporazum zapravo znači da će učenici koji upišu neko obrtničko zanimanje moći dalje na studij na Visoku školu Nikola Šubić Zrinski, bez obzira jesu li završili trogodišnju ili četverogodišnju školu, kroz polaganje razlikovnih ispita.

- Projekt je zamišljen kao predpristupni seminar u kojem će biti pet predmeta: hrvatski i engleski jezik, matematika i informatika i računovodstvo i to će omogućiti budućim polaznicima da prate program kroz polaganje ovih razlikovnih predmeta. - izjavio je Marko Antolović iz grupe Zrinski

Ako učenici žele nastaviti obrazovanje u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski, programi za koje se mogu odlučiti su ekonomija poduzetništva i globalna logistika na preddiplomskom studiju i managment malih i srednjih poduzeća te projektni menadžment na diplomskom studiju.

Iz Grupe Zrinski ističu kako je Visoka škola Nikola Šubioć Zrinski prva koja u Hrvatskoj ima akreditiran online studij te time potiču studente da ostaju u svom mjestu stanovanja i tamo razvijaju poduzetništvo i obrte.

Na potpisani sporazum osvrnuo se i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije:

- Već duže vrijeme inzistiramo na daljnjem obrazovanju obrtničkih zanimanja i sada smo  našli način kako da učenici i obrtnici mogu dalje nastaviti školovanje.- rekao je Milak

 

Komentari