Učenici Medicinske škole posjetili ludbrešku Udrugu Sunce

Objavljeno: 16.02.2012. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: ludbreg.hr

Četrdesetak učenika varaždinske Medicinske škole posjetilo je „Kuću Sunca“ u Globočecu. Riječ je o tradicionalnoj posjeti povodom Valentinova, piše ludbreg.hr

Udruga Ludbreško sunce i Medicinska škola Varaždin surađuju godinama, a budući medicinski djelatnici prilikom ovakvih posjeta doznaju nešto više o njezi i brizi osoba s poteškoćama u razvoju.

Učenike i njihovo vodstvo pozdravila je predsjednica Udruge Ruža Zlatar koja je prisutne upoznala s radom Udruge te brojnim projektima koje provode.

- Prijateljstvo s Medicinskom školom za nas je od iznimnog značaja, to nam je velika podrška. Posebice jer je riječ o učenicima, mladim ljudima koji se školuju za humano zanimanje, a briga o čovjeku, o onome koji je u potrebi, nesebično davanje sebe i ljubavi, to je nešto najljepše što čovjek može dati. U svom poslu susretat će se s osobama koje su u potrebi i kojima je pomoć nužna. Ponosni smo na tu suradnju i iz razloga jer su oni obzirom na brojne udruge u Varaždinu, odabrali nas i suradnju s nama – istaknula je Ruža Zlatar.

Učenici Medicinske škole prilikom posjeta štićenike Udruge darivali su prigodnim poklonima i papučama, dok su pak štićenici uzvratili pjesmom i recitacijama.

Komentari