čestitamo

Učenička zadruga „Jurek“ iz OŠ Sveti Đurđ pobjednica Smotre učeničkih zadruga

Objavljeno: 10.06.2022. 20:09

Zadnja izmjena: 10.06.2022. 20:09

Učenička zadruga „Jurek“ iz Osnovne škole Sveti Đurđ pobjednica je XXV. Smotre učeničkih zadruga Varaždinske županije čiji su domaćini bili Osnovna škola Visoko, županijska Podružnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva i Varaždinska županija.

Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzi „Sunce“ iz varaždinske Gospodarske škole. Učenička zadruga „Lipa“ iz škole domaćina osvojila je treće mjesto, dok je četvrto mjesto pripalo Učeničkoj zadruzi „Jabuka“ iz Osnovne škole Martijanec. Upravo te škole članovi Povjerenstva predložit će za sudjelovanje na državnoj smotri koja će biti održana na jesen ove godine. Na županijskoj smotri sudjelovalo je 40 učenika i isto toliko mentora iz 20 škola.

-Rezultati njihovog rada su vidljivi. Mogli smo se i sami uvjeriti na ovoj smotri koju su prezentirali. Učenička zadruga iznimno je bitan član lokalne zajednice. Njeguju tradiciju, kulturu i baštinu, ljubav prema riječi i prema domovini, a ono što je najbitnije, u ovo doba sve prisutnije globalizacije, čuvaju naš identitet – rekla je zamjenica župana Silvijia Zagorec.

Komentari