"Uđite u cipele" građana s invaliditetom u subotu u V. Toplicama

Objavljeno: 05.11.2014. 09:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Izvor: Ilustracija

"Čujmo glasove različitih" održat će se u subotu, 8. studenog, u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, s početkom u 10 sati.

Udruga slijepih Varaždinske županije koja okuplja slijepe osobe, organizator je i koordinator navedenog događanja koje se organizira u sklopu projekta "Čujmo glasove različitih: integriranje organizacija osoba s invaliditetom u civilni dijalog" koji ova udruga provodi u partnerstvu s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i Koalicijom za život u zajednici iz Zagreba.

U programu će se održati koncert banda u kojem su svi članovi slijepi te upoznavanje s radom udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

- Tijekom događanja na kojemu će pored osoba s invaliditetom sudjelovati i građani, kao i osobe iz javnog života svi prisutni će na nekoliko trenutaka biti u prilici "ući u cipele" građana s invaliditetom, simulacijom različitih vrsta invaliditeta (sljepoća, gluhoća, kretanje u kolicim) te na taj način steći uvid s kakvim se sve preprekama i problemima sreću osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu - objašnjavaju organizatori.

Cilj ovakvog događanja je okupljanje relevantnih dionika kako bi prepoznali osobe s različitim teškoćama, kao ravnopravne članove zajednice.

Komentari