odluka

Ugostiteljima prostor za terase i izvan propisanih gabarita

Nakon što je objavljeno kako će Bjelovar i Pula među prvima u Hrvatskoj ugostiteljima staviti na raspolaganje trgove, platoe i ulice za terase, varaždinska gradska uprava putem društvenih mreža skrenula je pozornost kako je s varaždinskim ugostiteljima takva pomoć dogovorena još prije nekoliko dana...
Objavljeno: 02.05.2020. 12:48

Zadnja izmjena: 02.05.2020. 13:01

Nakon što je objavljeno kako će Bjelovar i Pula među prvima u Hrvatskoj ugostiteljima staviti na raspolaganje trgove, platoe i ulice za terase, varaždinska gradska uprava putem društvenih mreža skrenula je pozornost kako je s varaždinskim ugostiteljima takva pomoć dogovorena još prije nekoliko dana.

- Umjesto da se hvalimo kako smo prvi krenuli, prvo smo pozvali na razgovor ugostitelje i obrtničke udruge te nakon njihovih prijedloga i primjedbi donijeli odluke s kojima su se ugostitelji složili. Dakle, građani će moći uživati na terasama – poručuju iz gradske uprave te prenose status koji su objavili sami obrtnici koji nazočili primjenu kod gradonačelnika.

- Ugostiteljska djelatnost koja se odvija na gradskim površinama (terasama) biti će dozvoljena izvan propisanih gabarita, odnosno bez sankcija Civilne zaštite. Ostaje jedino limitirana prethodnim brojem stolova prema MTU uvjetima – napisali su obrtnici na Facebook stranici Obrtnici / privatnici SZ Hrvatske.

Kako se nadalje može pročitati, za četvrti i peti mjesec neće se naplaćivati komunalna naknada, kao ni najamnina za prostore u gradskom vlasništvu. Neće se naplaćivati ni porez od 3 posto na potrošnju, sve do kraja godine. Što se tiče radnog vremena iza 21 sat, spomenuto se još uvijek razmatra...