savjetovanje

Uključite se u donošenje Odluke o porezima Grada Varaždina

Objavljeno: 04.11.2021. 19:05

Zadnja izmjena: 04.11.2021. 19:05

U razdoblju od danas do 4. prosinca provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja nove Odluke o porezima Grada Varaždina.

U novoj Odluci visina prireza poreza na dohodak ostaje na istoj razini. Visina poreza na potrošnju se smanjuje s 3% na 2%. Porez na korištenje javnih površina u suštini ostaje isti s tim da se predlažu određene novine. Također se predlaže da se poveća porez za korištenje javnih površina za vrijeme manifestacije Špancirfest.

Cilj provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Odluke o porezima Grada Varaždina te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt odluke, nalaze se na web stranicama Grada Varaždina pod rednim brojem 22.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 4. prosinca 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/2, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o porezima Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected] također putem obrasca.

Komentari