Ulični program ovogodišnjeg Špancirfesta vrlo respektabilan

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 06.08.2015. 14:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

Ulični program ovogodišnjeg Špancirfesta bit će vjerojatno najraskošniji i najbogatiji do sada, a popis performera, uličnih artista, predstavnika novog teatra i uličnih glazbenika odabranih kroz natječaj “Postani heroj ulica Špancirfesta” zaista je respektabilan.

Špancirfest je na hrvatsku festivalsku scenu od samih početaka unosio kreativnost i inovacije. Jedno od najzabavnijih obilježja festivala svakako je njegov ulični program koji, iako se svake godine mijenja i sazrijeva, uvijek zadržava dionizijsku atmosferu kojom je osvojio tisuće posjetitelja.

Posebni značaj ima ovogodišnja suradnja Špancirfesta s manifestacijom Rendez-vous, festivalom Francuske u Hrvatskoj kroz koji će na Kapucinskom trgu nastupiti sjajna akrobatska skupina Transe Express s programom kakav još nije bio viđen na ulicama Varaždina. Ovakvo sadržajno povezivanje s drugim manifestacijama dio je budućnosti Špancirfesta kao platforme razvoja kreativne industrije.

Od ostalih izvođača, mogu se izdvojiti glazbeni showovi Señor Marküsen, Factorica Circular - Rodafonio ili Dynamogene. Biti će zanimljivo i najmlađima zahvaljujući recikliranom vrtuljku MOWETZ & CO i KATAKRAK - L´Animalade. Ulice će pohoditi čarobni leptiri STELZEN ART i ljudski skakavci ZEBRA - Grasshoppers, duh teatra unijet će DUOH! LALA!, ASPHALT THEATRE - ASPHALT EXODUS te mistični ADAM READ -  Parasomnia, nismo zaboravili ni na ljubitelje vatre pa je tu CIRKUSFERA - AVFM fire performance.

Komentari