presica

HSU: Stričak je ispoštovao dogovor i za umirovljenike povećao sredstva

Objavljeno: 29.11.2021. 12:49

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 12:49

Jadranka Bahlen ispred Hrvatske stranke umirovljenika na današnjoj se konferenciji za medije Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a osvrnula na proračun Varaždinske županije za nadolazeću godinu.

Kako je navela, u Varaždinskoj županiji više od dvije trećine umirovljenika živi ispod granice siromaštva, odnosno njihova mjesečna primanja iznose manje od 2.710 kuna. Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije broji ukupno 31 udrugu s područja cijele županije te više od osam tisuća učlanjenih umirovljenika. Sredstvima koje primaju od Županije pomažu umirovljenicima, od kojih najveći dio izdvajaju za božićne i uskrsne humanitarne pakete. Do sada se iz proračuna za božićne poklone umirovljenicima izdvajalo 100.000 kuna, a sada su se ta sredstva povećala.

- Veseli me činjenica da je ova koalicija ispoštovala dogovor o povećanju sredstava za Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije. U odnosu na proteklih 20-ak godina otkako se Savez udruga financira iz proračuna Varaždinske županije, sredstva su se znatno povećala, što je od velike pomoći našim članovima - rekla je Bahlen.

Komentari