novi sadržaji za varaždince

Kreće projekt izgradnje nasipa uz Plitvicu te pješačko - biciklističke staze vrijedne 5 milijuna kuna

Objavljeno: 15.01.2018. 16:13

Zadnja izmjena: 15.01.2018. 16:18

Hrvatske vode uskoro će krenuti s izradom projektne dokumentacije za izgradnju nasipa uz rijeku Plitvicu u duljini od gotovo pet kilometara, a na istom će se nasipu urediti i pješačko-biciklistička staza.

Potvrda da se kreće u izradu dokumentacije, te kasnije i u samu realizaciju projekta, stigla je s radnog sastanka održanog u ponedjeljak u prostorima Hrvatskih voda u Zagrebu na kojem su bili prisutni saborski zastupnik Anđelko Stričak, pomoćnika ministra graditeljstva Milan Reza, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar, Božo Soldo s Geotehničkog fakulteta te Danijel Bunić iz Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu.

-Uskoro kreće izrada projektne dokumentacije za koju će sredstva u iznosu od 90 posto osigurati Hrvatske vode, dok će preostalih 10 posto osigurati Grad Varaždin. Radi se o važnom projektu uređenja nasipa rijeke Plitvice u duljini od 5 kilometara, na onim dijelovima na kojima je bila česta prijetnja od izlijevanja rijeke tijekom obilnih padalina.  Izgradnjom pješačko-biciklističke staze vrijedne oko 5 miljuna kuna, grad bi dobio jednu novu šetnicu, odnosno novi sadržaj za Varaždince – kazao je Stričak.

 

 

 

 

Komentari