Vlada odobrila nakon dužeg čekanja

S povoljno dobivenim kreditom općina Sračinec planira izgraditi vrtić do kraja ove godine

Objavljeno: 03.09.2016. 11:09

Zadnja izmjena: 03.09.2016. 11:32

Foto: Projekt budućeg vrtića

Nakon dužeg čekanja Vlada Republike Hrvatske je odobrila kredit od 4.7 milijuna kuna kako bi se započelo s izgradnjom novog vrtića i preuređenjem već postojećeg.

Novi bi vrtić trebao imati prostor od 700 četvornih metara, što bi bilo dovoljno za udoban smještaj 150 djece. Za usporedbu, u sadašnjem vrtiću se na prostoru od 200 kvadrata tiska osamdesetoro djece.

Radove na izgradnji vrtića na natječaju je dobila tvrtka „Detmers kontejner“ d.o.o.  iz Sv. Križa Začretje, a ukupna cijena radovaa iznosi preko 3.700.000 kuna. Kredit od 300 tisuća kuna godišnje vraćat će općina narednih petnaest godina.

- Raduje me da je ovaj proces napokon došao do svog kraja i da uskoro kreću radovi. Sve se odužilo izvan mojih predviđanja, znamo što se sve događalo s Vladom ove godine, ali evo i to je sad gotovo. Sračinec je jedna od rijetkih sredina u Hrvatskoj s pozitivnim pokazateljima nataliteta, a iz godine u godinu naš vrtić ne može primiti svu djecu koja bi ga željela pohađati. - ističe u svojoj izjavi načelnik općine Sračinec, Božidar Novoselec.

Općina je pokušavala godinama riješiti financiranje izgradnje vrtića i sad je u ovom kreditu s Vladinim jamstvom konačno nađena opcija koju može podnijeti općinski proračun.

Uz izgradnju novog vrtića, stari će se vrtić preurediti u suvremenu kuhinju, tako da će sve brojnijim sračinečkim mališanima na raspolaganju biti 900 četvornih metara udobnog i kvalitetnog prostora.

Zgrada će se izgraditi od modernih materijala, a radovi će započeti krajem rujna ove godine i trajat će oko tri mjeseca. Tako bi novi vrtić trebao biti završen najkasnije u siječnju 2017. godine.

Komentari