sporazum grada i općine

NOVI MAROF-LJUBEŠĆICA Uskoro lakše kretanje i lakše do propusnica

Objavljeno: 09.04.2020. 10:45

Zadnja izmjena: 09.04.2020. 10:50

Gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač i načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić izrazili su spremnost za spajanjem njihovih stožera civilne zaštite u jedinstveni stožer, kako bi se stanovnici susjednog grada i općine mogli lakše kretati i doći do izdavanja propusnica.

Čelnici spomenutih jedinica lokalne samouprave oglasili su se nakon brojnih upita građana, pri čemu izražavaju stav da građani unutar Varaždinske županije ne bi uopće trebali imati propusnice. Prijedlog su uputili i prema nadležnima, a ukoliko isti ne prođe, Grad Novi Marof i Općina Ljubešćica potpisat će zajednički sporazum o formiranju jedinstvenog Stožera civilne zaštite.

Grad Novi Marof ovih dana na gradskim stranicama pokrenuo je platformu „Naš e-Plac“, kako bi lokalni proizvođači hrane mogli lakše do svojih kupaca, a Općina Ljubešćica pokrenula je projekt izrade zaštitnih vizira koji su do sada donirani zdravstvenim i drugim ustanovama širom Hrvatske. U projekt su se uključile i tvrtke Fripol, Plastika Šantek i varždinski Gumiimpex, a određeni broj vizira u svrhu donacije otkupio je i restoran Romantika iz Ljubešćice.

Komentari