dodatna ulaganja

Vlašić: 'Varkom kreće u realizaciju dva velika projekta u Lepoglavi i Novom Marofu.'

Objavljeno: 04.05.2017. 16:34

Zadnja izmjena: 04.05.2017. 17:25

Foto: Ilustracija

Varkom se oglasio priopćenjem kako je pred početkom realizacije projekta u Lepoglavi i Novom Marofu, ali i u začetku još četiri projekta u ukupnoj vrijednosti većoj od 20 milijuna kuna.

Prema riječima Vlašića, riječ je o vodoopskrbi visoke zone Općine Breznički Hum – Šćepanje projekta vrijednog 6,4 milijuna kuna. Tu je i vodoopskrba visoke zone Općine Klenovnik vrijednosti 5,1 milijuna kuna. Od četiri prijavljena projekta najvrjedniji je onaj koji se odnosi na Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Jalžabet u toj Općini, u visini od 7,5 milijuna kuna. Posljednji od četiri prijavljena projekta je vodoopskrba naselja Hrastovec Toplički vrijedan 3 milijuna kuna.

- Za sva 4 projekta Varkom je u ulozi investitora, priprema dokumentaciju za javnu nabavu i provodi postupak javne nabave. Riječ je o projektima čija će realizacija značiti značajno unaprjeđenje komunalne infrastrukture u ove tri općine i Varaždinskim Toplicama. Važno je i istaknuti da sredstva za ove projekte stižu iz fondova Europske unije. - zaključio je direktor Varkoma Vlado Vlašić.

Iz Varkoma poručuju da su već sada pred početkom realizacije dva velika projekta i to onih u Lepoglavi i na području Novog Marofa, točnije u naseljima Gornje i Donje Makojišće u iznosu od 3 milijuna kuna. Uskoro kreće izgradnja sustava vodoopskrbe visoke zone Grada Lepoglave. Programom razvoja Hrvatskih voda ove je godine predviđen nastavak izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda naselja na području Grada Novi Marof. 

Komentari