Uz KUD HŽ-a i članove Ere doznajte sve o održivoj gradnji i reciklaži

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.08.2015. 13:28

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 07:47

Foto: Ilustracija

U sklopu građanske akcije “Naš doprinos zajednici“, Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica u suradnji sa udrugom Era slobodnih ruku u subotu 15. kolovoza s početkom u 10 sati organizira akciju pod imenom “KUD HŽ MOJ KVART“ te poziva sve zainteresirane na zajedničko druženje...

Akcija će se održat ispred bivšeg Doma željezničara, odnosno Centra za mlade grada Varaždina i bit će tu različitih radionica na kojima se možete uvjeriti kakav potencijal postoji u vašoj neposrednoj blizini, zahvaljujući aktivnom angažmanu mladih ljudi koji djeluju unutar udruga samog Centra.

- Sam program akcije biti će tematski povezan uz održivu gradnju, odnosno radionice kojima ćemo građane bolje upoznati s pojmovima i metodama održive gradnje, ponovne uporabe i reciklaže. Problem otpada izražen je i medijski popraćen na varaždinskom području te će se setom radionica za mlade obitelji s djecom i ostale susjede pokazati građanima kako dio otpada mogu ponovo upotrijebiti, koristiti prirodne materijale, uštedjeti i pritom razmjenjivati iskustva te znanja sa svojim susjedima – ističu organizatori.

Uz ugodno druženje, izrađivat će se namještaj od paleta, sjedeći taburei od plastičnih boca, podići će se indijanski šator i drugo.

VANIMA će posjetiteljima priuštiti kino predstavu na otvorenom, a u samu akciju uključio se i Savjet mladih grada Varaždina koji je i pokrenuo cijeli postupak oko današnjeg CZM-a VAKUum.

Komentari