grad zaprimio presudu

Uz široki osmijeh Habuš i Branka Matavulj objavili: Čehokovi ugovori o balama su ništetni!

Objavljeno: 23.09.2016. 14:45

Zadnja izmjena: 23.09.2016. 15:19

Grad Varaždin je danas zaprimio Presudu Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske kojom je potvrđen stav Grada, da je Ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezje sklopljen između Varkoma i T7 Vis-a iz 2008. godine, kao i svi dodaci tom Ugovoru, ništetan - stoji u priopćenju iz Grada uz koje je priložena i fotografija nasmiješenog gradonačelnika i pročelnice Branke Matavulj.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije prošao rebalans, kojim bi se prihvatilo i zaduženje Grada za 70 milijuna kuna, odnosno Habuševo rješenje za balirani otpad u Brezju. Nakon što rebalans nije prošao, Habuš je najavio referendum.

>>SAD JE VEĆ ŽESTOKO Čehok na sjednici Gradskog vijeća, a da ga ni nema (tema Habuša i Ilčića)

Na to se oglasio i Čehok, koji pak smatra da je njegovo rješenje za otpad ono koje bi se trebalo provesti, te da će na sudu dokazati kako nije kriv.

>>Oglasio se i Čehok, kaže da se "slaže s referendumom", čak da "zna i datum"

Tim više, današnja Presuda Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske je "došla kao naručena" gradonačelniku Habušu.

Iz Grada nadalje ističu kako je ovo prva pravomoćno potvrđena presuda kojom se sankcioniraju postupanja nekadašnje gradske vlasti te dodaju kako to potvrđuje da su se poslovi u ovom slučaju zbrinjavanja komunalnog otpada dodjeljivali mimo zakonom propisanih procedura.

Habuš došao na svoje

- Ovo je velika i značajna pravna pobjeda grada Varaždina koju smo dugo čekali. Sada smo dobili potvrdu da smo bili apsolutno u pravu kada smo odlučili stati na kraj dogovorima ispod stola i namještanju poslova bez natječaja - kazao je Habuš te dodao kako su puno vremena i energije uložili u to.

- Istina je na kraju pobijedila. Bili smo uvjereni od početka i nismo smo se dali smesti kada su mnogi počeli sumnjati i ponovo vraćati stara rješenja. Ovime je učinjen veliki korak u zaštiti interesa građana. Sada imamo širom otvorena vrata jer ova presuda u nama s pravom budi veliki optimizam da ćemo se riješiti bala u Brezju na zakonit i najjeftiniji način kao što smo riješili i rješavamo sve druge probleme koje smo naslijedili od bivšeg gradonačelnika. To je pobjeda cijele gradske uprave, pročelnice Branke Matavulj, njenog pravnog tima i mene osobno - završio je Habuš.

Komentari